Praha.cz

 
Nacházíte se: Zprávy
Staroměstská tržnice získá zpět svou historickou podobu
Úterý, 21. červen 2016 07:40
Staroměstská tržnice získá zpět svou historickou podobu

Ke každému městu patří bezesporu tržnice a trhy, které vyhledávají nejen jeho obyvatelé, ale i návštěvníci města. Praha o jednu takovou tržnici v minulosti přišla, ale nyní by se vše mělo napravit. Zastupitelstvo na svém zasedání rozhodlo o obnově historické podoby Staroměstské tržnice, do které by se měli vrátit stánky se zeleninou, ovocem a dalšími potravinami.

Celý článek...
 
Pražští strážníci řešili v červnu sprejery, zloděje nakažené žloutenkou i opuštěná štěňata
Pondělí, 20. červen 2016 13:50

Městská policie Praha

Městská policie řešila v Praze v minulých dnech nejen sprejery, kteří ničili majetek, ale i zloděje, kteří u sebe měli injekční stříkačky a byli nakaženi nebezpečnou hepatitidou typu C. Začátkem června se pak museli strážníci postarat o opuštěná štěňata, z nichž dvě byla odložena v krabici u popelnic. Pomoc dívce v nesnázích poskytli také strážníci poříčního útvaru se služební lodí.

Celý článek...
 
Velký hudební festival United Islands je tu, potrvá od čtvrtka 23. do neděle 26. června
Pondělí, 20. červen 2016 07:19
United Islands of Prague 2015 - logo

Je tu opět hudební festival United Islands of Prague. Letos se koná na Kampě, Střeleckém ostrově, v Kinského zahradě a na Janáčkově nábřeží - a samozřejmě v různých klubech. Připraven je i doprovodný program pro všechny - sport, divadlo, neziskovky, dětský koutek, vycházky Prahou, nebo různé aktivity na Střeleckém ostrově a v Kinského zahradě.

Celý článek...
 
Praha 1 bude mít aplikaci pro občany i podnikatele
Neděle, 19. červen 2016 19:06
Praha 1 bude mít aplikaci pro občany i podnikatele

Často to bývá nepříjemné překvapení – různé zábory související se stavebními pracemi nebo s úklidem komunikací mohou nečekaně zkomplikovat život nejen podnikatelům, kteří na místo potřebují dopravit materiál a zaměstnance, ale i obyvatelům. Praha 1 proto připravuje aplikaci, díky které se všichni o záborech, omezeních a aktivitách na veřejných prostranstvích dozví včas.

Celý článek...
 
Nový minibus s číslem 243 potěší obyvatele Kazína a Dolních Černošic
Neděle, 19. červen 2016 07:06
Nový minibus s číslem 243 potěší obyvatele Kazína a Dolních Černošic

Někdy to vypadá, že město řeší jen ty nejkritičtější uzly hromadné dopravy, které brzdí provoz především v centru Prahy. Nárok na kvalitní pravidelnou dopravu ale mají i obyvatelé okrajových částí metropole. Nejsou ovšem zapomenuti - zítra poprvé vyjede nová minibusová linka 243, která v návaznosti na linku 241 zajistí dopravu obyvatel městské části Praha – Lipence.

Celý článek...
 
Pozvánka - křest gorilího samečka tuto neděli 19. června v ZOO Praha
Sobota, 18. červen 2016 15:15

Tuto neděli 19. června zve ZOO Praha v Troji od 14 hodin všechny zájemce na křtiny malého gorilího samečka, který se nečekaně narodil samici Shindě 23. dubna letošního roku. Samečka pokřtí zpěvačka Lucie Bílá spolu se Štěpánem Košíkem, předsedou představenstva MAFRA. Zároveň se křtem je také naplánována oslava 25. narozenin gorily Shindy.

Celý článek...
 
Ve Středních Čechách vznikají nová chráněná území, budou chránit vzácné rostliny i živočichy
Sobota, 18. červen 2016 08:36

Dobrá zpráva pro přírodu - ve středních Čechách aktuálně přibudou nová maloplošná chráněná území a přírodní rezervace, chránící netopýry, vzácné živočichy i rostliny, například vzácnou orchidej či koniklec. Prvních deset území vznikne nyní, další vzniknou ještě během letošního roku.

Celý článek...
 


Strana 8 z 333